15:00

IK Fyris P01

Referat: IFK Mariehamn P15 - IK Fyris P01

Bortamatch idag mot IFK Mariehamn fast hemma på Stenhagens IP. Fantastiskt hyggligt av dem att komma till Uppsala och spela när vi inte har tillåtelse av Migrationsverket att åka till Åland med alla våra spelare.
IK Fyris trupp, bestående av 14 utespelare (däribland Esmat Jafari som spelade sin första seriematch i Fyriströjan!) och 2 målvakter, samlades i omklädningsrummet strax efter 10:00.
1:a halvlek fick en ganska ovanlig matchbild då vi lyckades ovanligt väl med att lugna ned spelet, spela hem till backlinjen och byta kant, men i stället gick djupleds- och anfallsspelet sämre än det brukar. Passningsspelet var lite slarvigt och det var alltför många som höll bollen onödigt länge i ställe för att spela den vidare. Fyris hade trots allt det mesta av bollinnehavet och det kändes fullt rättvist då vi tog ledningen efter ca 30 min.
I 2:a halvlek fick Fyris medvind, vilket inte gjorde det enklare att slå lyckade djupledsbollar, men på något sätt fick vi trots detta bättre kontroll på spelet i anfallsfasen och kunde skapa en hel del chanser som ledde till ytterligare 2 mål.
Vi fortsätter att kämpa tillsammans som ett lag på ett strålande sätt, men måste bli tydligare med vad vi vill ska hända och med vad vi verkligen gör. Som det är nu blir det många missförstånd och onödiga misstag. Men Fyris gjorde ännu en stabil match, lyckades vinna och hålla nollan igen!